~PREDSTAVLJAMO VAM NAŠE IZDELKE~ DOMAČI PIŠČANEC

~PREDSTAVLJAMO VAM NAŠE IZDELKE~ DOMAČI PIŠČANEC

30.11.2020

Jajčna lupina se odpre in izvali se piščanček. Majhna puhasta kepica potuje pod strogim veterinarskim nadzorom v škatlo kjer jih prevzamemo. Takoj zatem enega po enega spustimo v naše prostore. Na voljo imajo obilo prostora in suhega nastilja. Tam jih čaka sveža pitna voda in hrana. Od začetka so hranjeni z krmili mešalnice Pivka. Ta so polna vitaminov, da se lahko začnejo razvijati in rasti. Kmalu pa se krmilom primeša domača zrna ječmena, pšenice in koruze. Vsa žita na kmetiji vzgojimo sami. Na lastnih poljih. Ker nimajo dodatnih krmil piščanci rastejo počasi. Odvisno od pogojev, letnih časov in nihanj temperatur so naši domači piščanci na kmetiji vsaj 55 dni, včasih tudi 70. Poskrbimo, da se razvijejo počasi in da je njihovo življenje čim bolj kvalitetno.
Zdaj smo dosegli, da je njihovo življenje kvalitetno. Naslednja je pot do klavnice. Tukaj se začne naša previdnost na najvišjem nivoju. Ker nimamo velikih količin piščancev, je za zlaganje v transportne zaboje dovolj ena oseba. Pri tem vsakega piščanca oseba prime in odloži v zaboj. Naš cilj je, da živali doživijo čim manj stresa. Pot do klavnice pa ni daljša od 50 metrov.


Tukaj je za vas, svežo ohlajeno piščančje meso – pripravljen, da razvaja vaše brbončice

Naj se odraža naša skrb, da stranke dobijo na krožnik le najboljše.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.