Ptujska rdeča čebula na kmetiji Galjot

Ptujska rdeča čebula na kmetiji Galjot

19.10.2020

Ptujska rdeča čebula je avtohtona sorta rdeče čebule, ki najbolje uspeva na Ptujsko - Dravskem polju. Po zunanjosti rjavkasta čebula ob prerezu pokaže svoje vijoličasto-rdeče kolobarje. S svojim ostro hudim okusom jedem doda posebno aromo. Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov, mineralov in vitaminov se uporablja za različne zdravstvene namene ( razkuževanje telesa, zbijanje telesne temperature, lajšanje pikov žuželk, pospeševanje prebave...). Ta naravni antibiotik vam bo torej omogočil pripraviti vrhunske jedi, polnega okusa in zdravja.

Čebulo domačini velikokrat spletajo v vence, torej 12 čebul spletenih v kito iz slame, ki ima estetski, kot tudi skladiščni pomen.


»Lük van je vete zdravilna rastlina, kda jo zagledneš cedi se ti slina. Za vetre, za gliste za vraštvo vso je, zato se ne bojte če vüsta zažge...«

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.