Z zaupanjem in predajo znanja k novim izzivom

Z zaupanjem in predajo znanja k novim izzivom

07.06.2021

S prvim pogledom v svet in dobrim nasvetom se vse začne.


Piščančjereja danes že piše neko tradicijo. Čeprav zgodba sega v leto 2012, se je uradna pot začela leta 2016. Takrat sem bil še dijak. Seveda ni bilo možnosti, da bi se dopolnilna dejavnost napisala na moje ime. Oziroma preveč bi bilo birokracije za takrat mladega fanta. Preden sem se odločil za dopolnilno dejavnost, sva z očetom sklenila dogovor, da je to moja odgovornost in bo njegovo ime samo na papirju. Sprva mi predlog ni bil všeč, pa ne zato, ker ne bi znal prevzeti odgovornosti, ampak zato, ker sem si želel, da bi bilo moje ime napisano na dokumentih. S časoma pa ugotoviš, da je vsaka stvar za nekaj koristna. Postopoma sem se učil in kdaj pa kdaj je prišlo prav, da je bilo tako, kot smo se dogovorili.


Ko naenkrat pa pozabiš na to formalno malenkost, pa se pojavi težava. Sedaj se pa Janez (oče) ne more upokojiti, ker ima dopolnilno dejavnost.


Imela sva natanko 10 dni, da sva uredila prepis in vse dokumente. Poleg polno natrpanega decembra pa še to. Še dobro, da je bila Korona, da ni bilo zabav, ki bi mi kratile čas.


V naglici dela sem se začel zavedati, da gre za pomemben korak v mojem življenju. Tisto kar sem si pred časom želel se izpolnjuje. Vendar je vseeno drugače kot takrat. To mesto sem prevzemal z veliko večjo odgovornostjo, kot bi jo takrat. Bilo je res nekaj posebnega. In ko sva podpisala pogodbo o prenosu dopolnilne dejavnosti na moje ime, sem zaslišal ponosen glas. Sedaj pa je tvoje. Je rekel ati.


Moje je bilo znanje, ki mi ga je dal. Dobil sem pomoč in nasvete, kako se spoprijeti s težavami. Bil sem neposlušen pa ni obupal nad mano. In res vem, da kadar koli bo potrebno se bom lahko obrnil nanj. Vem, da mi takega znanja ne bo nihče vzel, razen mogoče demenca na stara leta.


S 1.1.2021 sem tako uradno postal nosilec Piščančjereje Galjot. Sedaj bom še bolj z veseljem gradil zgodbo. Saj ima dobre temelje.


Za zaključek pa še zahvala Janezu za nesebično pomoč in prenos znanja na mlajše generacije. Hvala!


Adrijan Galjot

 

Galerija

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.